Na úvodní stránku




Štědrý den

Míla

2015-12-24

Deníček

Přečteno: 3220


Tak tu máme Štědrý den. Jak ten čas letí, zase budeme o rok starší. Čekají nás celkem čtyři dny odpočinku a pohody.


Štědrý den pro mě začal pracovně. Hned po snídani, ke které jsem měl vánočku, jsem se pustil do úklidu. Nebyl to klasický předvánoční úklid, ale úklid základní, na který mi bohužel v roce nezbývá čas. Práce kolem TJ Stolní tenis Praha, TTC Praha a Internet mládeži, mě bohužel zaměstnává na více než jeden pracovní úvazek, ale z většiny je dobrovolnická. Tím dochází k paradoxu, že časově jsem vytížen jako špičkový manažer, který bývá většinou ohodnocen v desítkách tisích měsíčně čistého příjmu, takže to, že nemá čas doma na úklid či jiné služby lehce vyřeší tím, že si tyto služby prostě objedná a zaplatí. Bohužel ale moje příjmy jsou na hranici minimální mzdy, takže na jakékoli placení podobnách služeb není ani pomyšlení. A nezbývá ani čas si doma uvařit, protože to by zabralo nejméně půl hodiny přípravy, zatím co přihřát si v mikrovlnce hotovku z krabičky zvládnu za pět minut. Ale takový oběd je bohužel dvakrát až třikrát dražší než ten, který bych si sám uvařil (např. těstoviny se strouhaným eidamem).

 

Štědrý den a i 1. a 2. svátek vánoční jsou pro mě vzácné dny, protože patří k mým opravdu volným dnem. Stejně tak jako Silvestr a Nový rok. V tyto dny, na rozdíl od běžných sobot a nedělí, nepracuju a nebo maximálně tak hodinku až dvě denně.

 

Letos to bylo prvně, co mi úklid zbyl až na Štědrý den. Dosud jsem to zvládal vždycky aspoň den předem. A bohužel je stále více minimalizuji a uklízím jenom to nejnutnější. Při tom jsem letos paradoxně přišel i na to, že není praktické před Vánocemi drhnout sporák, když orologi replica ho vzápětí zašpiním vařením. Ten paradox je v tom, že v současné době vařím jenom na Vánoce a na Silvestra a Nový rok. Takže letos jsem se rozhodl, že sporák umyju hned po Novém roce a budu ho mít čistý až dio příštích Vánoc. Ještě loni jsem vařil i na Velikonoce, ale letos jsem to prvně nějak nezvkládl a hotovky z krabičky byly i na Velikonoce. Nějak s ohledem na stresy kolem ďáblické sokolovny nebyla chuť ani síla na Velikonoce vařit.

 

Když jsme zdárně doma uklidil, myšleno to nej nej nej nutnější, tak zbyl ještě chvíli čas na práci na počítači. Vstával jsem v sedm hodin, takže i ráno před úklidem jsem ještě četl emaily, protože kdybych se chtěl pustit do vysávání, musel bych svítit. Tak jsem počkal asi půl hodinky, než se rozednilo. Musel jsem hlavně uklidit jídelní stůl, který je normálně stolem pracovním. Na Vánoce je ale opravdu stolem jídelním a na druhém uvolněném stolu mám stromeček. Sice malý umělý, ale stačí.

Vánoce

 

No vida a ještě zbyla chvíli času na práci a schválil jsem pár inzerátů na Dětské seznamce, kterou provozuje výše zmíněný Internet mládeži a jejímž jsem administrátorem. A před tím jsem se ještě pustil do fotoalba z Vánočního turnaje pořádaného KT Praha pro své hráče a příznivce. A nakonec jsem ještě stihl jít na asi dvacet minut dokanceláře a zaúčtovat pár dokladů, abyhc měl před Vánocemi čistý stůl.

 

Nastal čas se pustit do vaření. Usmažil jsem si sýr, uvařil brambory, které mám rád tlačené. Letos jsem koupil míň bramborového salátu, tak jsem jej dnes nebral a šetřím jej na chlebíčky. Ale vše vypádá, že ho bude dost jina oběd. Ještě jsem udělal okurkový salát a naobědval jsem se. Potom následoval zasloužený odpočinek.

 

Po vyrelaxování, kterému se říká „dvacet“, ale u mě trvá zhruba hodinku, jsem si dal cukroví. Plánoval jsem si k němu dát kafe, ale nějak jsem ho dnes vypustil a pil jsem pomerančový džus, který mi vydržel až na večeři k chlebíčkům. K další várce cukroví jsem si již otevřel Coca Colu.

 

Po večeři jsem zkouknul včerejší díl Ulice a sotva jsme ho dokoukal, následoval dnešní díl Ulice. Je to nezvyk sledovat Ulici přímo, protože nejde přetáčet reklamy :(

 

Ještě mi zbývá schválit zbylé inzeráty na Dětské seznamce, což ale asi nechám až na zítra. Při dopolední čtení emailů bych to měl zvládnout. Dnes ještě musím doplnit odkaz na fotoalbum na stránku KT Praha a napsat článeček tam, že fotoalbum již je hotové. A po tom už zasloužený odpočinek, budu koukat na staré díly Ulice.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024