Na úvodní stránku




Hodně nabité úterý

Míla

2015-12-15

Deníček

Přečteno: 3678


Dnešek byl opravdu náročný a to ještě není u konce.


Ráno jsem si sice 15 minut přispal, protože se mi nechtělo z postele. Potom ale začalo plné nasazení. Nejprve vyřizování emailové korespondence, potom jsem vyrazil s epodívat na jeden nebytový prostor do Opatovické ulice. Má pro nás být zálohou, pokud se urychleně nevyřeší problémy v Ďáblicích, kde stále ještě není topení.

 

Prohlídku jsem měl domluvenu na 10:30, ale jak je u mě normální, byl jsem tam už před desátou.Tak jsem si prošel okolní ulice. Od metra Národní třída je to krásně dostupné – jse se Ostrovní ulicí a pak se prostě zahne doleva do Opatovické, kterou se dojde až k jejímu zlomu (ona je do L) a tam to je. Je tam takový průchod, v kterém se dá dobře i čekat (kdyby pršelo, je člověk pod střechou).

 

Pracovník, který mě prostorem provedl, dorazil na kole přesně na čas. Nejprve jsme šli do szterénu, který jsem si vyhlédl na internetu. Tady to bylo docela zanedbané, hlavně zničené linoleum a hlavně nízké stropy. Tam kde to bylo vyšší, by se vešly čtyři stoly. Pak tu byl prostor, kde byl velmi nízký strop, kde by se nedalo ani trénovat. Odhaduju že to bylo pdo dva metry. Když jsem tam procházel, sice jsem se svými 182 cm, výšky prošel, ale neměl jsem dobrý pocit. Strop jsem měl nepříjmně těsně nad hlavou. Ještě tu byly další menší prostory, které by se hodiny na sklady, šatny apod. Umývárna a WC sice funkční, ale v dost špatném stavu.

 

O stolní tenis by tu byl zájem a tak mě pán doporučil a předvedl ještě prostor v 3. patře, kde bylo něco jako fitko. Tady by se nemuselo dělat nic, asi bychom tu posílili akorát osvětlení a udělali nějakou uzavřenou recepci. Umývárna a WC tu jsou společné, což ale není na závadu, protože tu jsou na patře ještě další sportovci – Krav Maga a ty druhé si nepamatuju. Zatím jsem neřešil šatny, ty by se daly v nejhorším vybudovat přímo v sálu, který má cca 400 m2.

 

Část sálu má trochu vyšší strop, kde by se hrát dalo. Sem by se vešly 4 stoly, které by byly na stropě odděleny překlady, které jsou o dost nižší. V další části je strop nižší, sem by se vešly další dva až tři stoly, ale bylo by to tu jenom na trénink nebo rekreační hraní. Strop odhaduju tak 2,5 metru (pravidla vyžadují minimálně 3,5 metru). Tady by se dala vybudovat i uzavřená recepce a v případě potřeby i nějaké menší šatny, nebo spíše kabinky na převlečení.

Sál

 

Čekal jsem od toho víc, ale příznivá byla zpráva o ceně nájmu. Měsíčně by to vyšlo i s energiemi na cca 42.000,-- Kč. To v Ďáblicích bude jenom čistý nájem 40.000,-- Kč. Lokalita ideální, hned u metra. Ďáblice jsou přece jenom z ruky. Ale v Ďáblicích máme už nábor žáků a do Opatovické by to měly cca 30 minut jízdy, což by u těch hodně malých (ročník 2008) byl asi problém. Navíc MČ Praha 8 podporuje sport, hlavně mládež. MČ Praha 2 zatím sport nepodporuje, i když pro rok 2015 vyhlásila poprvé granty na prevenci proti kriminalitě, kam by se grant na podporu mládeže dal taky zahrnout. Čtyři regulérní stoly pro mládež je problém s tím, aby se u nás hrály Grand Prix mládeže. Požadavek je na nejméně šest.

 

Takže teď máme zhruby týden na vyřešení tohoto dilema. Představenstvo k tomu dnes zaujalo stanovisko, že rozhodne příští týden 22. 12. Více prozradit zatím nemůžu. Budu rád, pokud se to nakonec vyvine tak, abychom se rozhodli pro Ďáblice. Toto rozhodnutí ale nesmí být ekonomickou sebevraždou. Takže víc na toto téma za týden.

 

Na schůzi jsem se ještě bavili o tom, že bychom potřebovali do týmu sehnat někoho, kdo by měl zájem se starat o volnočasové či kulturní akce, které by vytížily sokolovnu v době, kdy tam nebude stolní tenis a byly výdělečnější než stolní tenis. Pokud by to bylo v pracovní dny opoledne, tak by ani výdělečnější být nemusely. Požadavek ale je, aby tento člověk byl do věci zapálený a pomohl s finacováním minimálně dlouhodobou půjčku, ale raději darem (či kombinace část půjčka a část dar), aby se tam ještě něco po novém roce vylepšilo, což by se zahrnulo do rekonstrukce, na kterou žádáme grant od Magistrátu hl. m. Prahy. Po novém roce budeme určitě potřebovat co nejdříve pořídit bojler, aby byla teplá voda. Pro srovnání, já jsem do toho půjčil 345.000,-- Kč, pan Krčil, místopředseda TJ ST Praha dal dary v celkové hodnotě 90.000,-- Kč a půjčku 12.000,-- Kč. Abychom vydělali na provoz, je potřeba, aby byl sál co nejvíce vytížený různými činnostmi. Stolní tenis např. vytíží maximálně dva víkendy měsíčně, ale některé měsíce je tam volna více, protože jsou stolnětenisové akce, kterých se budeme jako oddíl účastnit, jinde.

 

Po večeři mě čeká ještě vyřídit nějaké telefonáty a potom snad bude aspoň hodinka času na relax, než půjdu spát.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024