Na úvodní stránku




Akademie stolního tenisu Liberec 2022

Míla

2022-08-06

Deníček

Přečteno: 1263


V tradiční dobu jsem vyrazil na tréninkový kemp stolního tenisu do Liberce, abych zde potrénoval a po roce se opět viděl se známými z těchto kempů.


V neděli 31. 7. 222 po obědě jsem vyrazil metrem na Černý Most a odtud autobusem do Liberce. Po hodině jízdy a pěti minutách jsem vystupoval na Fügnerově, Nakoupil jsem jizdenky na MHD a autobusem číslo 25 jel do zastávky U lomu. Pak mě čekaly „přísné“ schody, do kterých vynést zavazadla je rok od roku náročnější. Ale i v tom vedru, které se touto nedělí opět vrátilo, jsem to zvládl.

 

Zaprazentoval jsem se na vrátnici, vyzvedl si klíče od pokoje a šel se ubytovat. Tentokrát jsem měl pokoj na 2. patře s výhledem na altánek a vchod. Vybalil jsem si a zabydlel jsem se. Ještě jsem byl chvíli na internetu, než jsem šel v 18 hodin na zahájení akademie. Tady jsem se dozvěděl, že jsem ve skupině A, která trénuje od 8 do 10 hodin a od 14 do 16 hodin a že mými trenéry jsou Petr Macela a Monika Pařízková.

 

Po večeři se už nic zvláštního nedělo, pouze přijel spolubydlící na protější pokoj.

 

V pondělí na snídani jsem viděl první známé tváře – Igora, Láďu, Luďka, Mílu a další jak postupně přicházeli na snídani. Pak už jen malá chvilka na vytrávení a začínal první trénink, který byl hlavně na rozehrání. Hráli jsme jednoduché kombinace.

 

Po tréninku jsem musel vyrazit do města na nákup. Na Šaldově náměstí jsem si nakoupil vody a nějaké ty sladkosti ke kávě. Vrátil jsem se chvíli před obědem, po němž byl ještě chvíli odpočinek před druhým tréninkem.

 

Na odpoledních trénincích jsme hráli vždy kombinace s podáním a s dohráváním. Po tréninku bylo chvíli volno do večeře, která byla stejně jako loni studená v balíčku. Večer pak bylo od 20.30 hodin promítání videí, které komentoval Jarda Schwan.

 

V mojí tréninkové skupině převažovali mladí hráči ze Všetat a dále zde byli Lukáš Mandát a Marek Šimanovský z Horažďovic. Třetím horažďovickým byl Lukášův táta Pavel. Ze známých tváří nemou nezmínit Pavly Vaníčkovy a Mirka Kořínka.

 

Dále s námi trénoval paralympionik Jiří Suchánek, držitel bronzových medailí za dvouhru z mistrovství světa vozíčkářů a paralympiády a několikanásobný mistr ČR.

 

V úterý po trénincích byl večer Kachna Cup. Dle mého odhadu v něm Jirka Suchánek oba zápasy vyhrál. Jeden 3:1 a druhý 3:0.

 

Středeční trénink byl odpoledne volnější, část hráčů chybělo, protože byli na návštěvě pivovaru. Začínaly ale horka, které byly ale ve srovnání s Hlukem, kde jsem byl o dva týdny dříve, pouze lehké. Trvaly tři dny, do sobotního prudkého ochlazení po pořádné noční bouřce s lijákem.

 

Ve středu bylo večer stejkování, na kterém jsem nebyl moc dlouho a šel jsem krátce po 22. hodině spát.

 

Ve čtvrtek byla večer po trénincích exhibice, v které porazila Monika Pařízková svého bratra Martina 3:2. Dvě videa z této exhibice najdete na mém Youtube kanálu.

 

V pátek jsem po tréninku znovu vyrážel do města, protože mi docházely vody. V Liberci to byl zřejmě den revizorů, protože jsem revizora potkal na cestě tam i na cestě zpátky. A to poprvé za celou dobu, co na akademii jezdím.

 

Po obědě a krátkém odpočinku byl poslední trénink, na kterém jsme hráli čtyhry. Vedro kulminovalo, ale při turnaji čtyřher každý s každým na dva sety, bylo volnější tempo, které se dalo i v rozpálené tělocvičně vydržet. Hrál jsem s Mirkem Kořínkem a po té, co jsm se sehráli se nám vydařilo pár dobrých zápasů, např. jsme 2:0 porazili Tomáše Jablončíka a Františka Šticha.

 

Večer bylo tradiční utkání trenétů proti výběru Akademie. Trenéři vyhráli 9:1. Za výběr Akademie bodoval pouze Marek Šimanovský.

 

V sobotu už byl ráno pouze turnaj a potom se účastníci po obědě vydali na cestu domů. V hlavní kategirii dospělých se nás sešlo 23, takže se hrál první stupeň ve skupinách na dva vítězné sety.

 

Skupina A

Fuček – Vobr 1:2, Šimanovský – Fuček 2:0, Vobr – Šimanovský 0:2

 

Pořadí skupiny A

1. Marek Šimanovský, 2. Václav Vobr, 3. Miloslav Fuček

 

Skupina B

Čepelák – Novotný 2:0, Mandák L. - Čepelák 2:0, Čepelák – Novotný 2:0

 

Pořadí skupiny B

1. Lukáš Mandák, 2. Miroslav Čepelák, 3. Luboš Novotný

 

Skupina C

Kořínek – Kavala 2:0, Kůsová – Kořínek 0:2, Kavala – Kůsová 0:2

 

Pořadí skupiny C

1. Miroslav Kořínek, 2. Adéla Kůsová, 3. Jakub Kavala

 

Skupina D

Řídký – Vyvialová 2:0, Jablončík – Řídký 2:1, Vyvialová – Jablončík 0:2

 

Pořadí skupiny D

1. Tomáš Jablončík, 2. Milosklav Řídký, 3. Tereza Vyvialová

 

Skupina E

Dudla – Lokša 2:0, Kulíšek – Dudla 0:2, Lokša – Kulíšek 2:0

 

Pořadí skupiny E

1. Ladislav Dudla, 2. Petr Lokša, 3. Matěj Kulíšek

 

Skupina F

Chloupek – Vítová 2:1, Trnková – Brom 1:2, Vítová – Brom 0:2, Chloupek – Trnková 2:1, Trnková – Vítová 2:0, Brom – Chloupek 1:2

 

Pořadí skupiny F

1. Štěpán Chloupek, 2. Luděk Brom, 3. Soňa Trnková, 4. Johana Vítová

 

Skupina G

Štich – Roll M. 2:0, Bartoníčková – Lála 2:0, Roll M. - Lála 0:2, Štich – Bartoníčková 0:2, Bartoníčková – Roll M. 2:1, Láka – Štich 0:3

 

Pořadí skupiny G

1. Lucie Bartoníčková, 2. František Štich, 3. Marek Lála, 4. Marek Roll

 

Osmifinále

Šimanovský – bay, Chloupek – Kůsová ?:3, Štich – Lokša 3:?, Čepelák – Jablončík ?:3, Kořínek – Vobr 3:1, Bartoníčková – Brom 3:?, Řídký – Dudla ?:3, Mandák L. - bay

 

Čtvrtfinále

Šimanovský – Kůsová 3:0, Štich – Jablončík 0:3, Kořínek – Bartoníčková 2:3, Dudla – Mandák 3:0

 

Semifinále

Šimanovský – Jablončík 3:2, Bartoníčková – Dudla 0:3

 

Finále

Šimanovský – Dudla 3:2

 

Pořadí turnaje

1. Marek Šimanovský, 2. Ladislav Dudla, 3. Tomáš Jablončík a Lucie Bartoníčková, 5. až 8. Adéla Kůsová, František Štich, Miroslav Kořínek a Lukáš Mandák, 9. až 14. Matěj Chloupek, Petr Lokša, Miroslav Čepelák, Václav Vobr, Luděk Brom a Miloslav Řídký

 

Soutěž útěchy (o 15. až 23. místo)

 

Předkolo

Roll M. - Vítová 3:0

 

Čtvrftfinále

Fuček – Roll M. 3:0, Trnková – Vyvialová 1:3, Kavala – Kulíšek 0:3, Lála – Novotný 2:3

 

Semifinále

Fuček – Vyvialová 3:1, Kulíšek – Novotný 1:3

 

Finále

Fuček – Novotný 0:3

 

Pořadí útěchy

1. Luboš Novotný, 2. Miloslav Fuček, 3. Matěj Kulíšek a Tereza Vyvialová, 5. až 8. Marek Roll, Soňa Trnková, Jakub Kavala a Marek Lála, 9. Marek Roll

 

Pořadí turnaje dětí a začátečniků

1. Martin Tiler 4, David Roll 3, 3. Pavel Frydrych 2

 

Až budu mít zpracované fotky, umístím odkaz na ně sem na konec tohoto článku. Zatím jsou tři videa na Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=5AOKntm2624

https://www.youtube.com/watch?v=Yt9Ywao7mV8

https://www.youtube.com/watch?v=r3JarVR_394


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024