Na úvodní stránku




Hluk 2022

Míla

2022-07-23

Deníček

Přečteno: 1248


Rok se s rokem sešel a nadešel čas tréninkových kempů. Minulý týden jsem tedy vyrazil do Hluku. Tentokrát to vyšlo tak, že jsem byl až na třetím turnusu.


V neděli 17. 7. 2022 odpoledne jsem vyrážel do Hluku. Z Hlavního nádraží jsem vyjížděl vlakem do Uherského Hradiště. Vlak měl na české poměry velmi malé zpoždění asi 10 až 15 minut. Takže v Uherském Hradišti jsem měl čas na večeři. Restaurací, které by vařily, tu není mnoho. Naproti tomu ceny jsou velmi vysoké. Za smažený sýr s bramborem, třetinku Coca Coly a tureckou kávu jsem zaplatil bezmála 400,-- Kč.

 

Po večeři jsem dokončil přesun z vlakového nádraží na autobusové. Tady je WC nově otevřeno pouze do 18 hodin. ale měl jsem štěstí, že ten, kdo ho měl na starosti, tu ještě byl v 18.15, kdy jsem sem dorazil a WC mi odemkl. Potom jsem čekal téměř hodinu na autobus, kterým jsem zdárně dojel ho Hluku. Vybalil jsem a protože jsem byl po cestě unavený, šel jsem spát. Před tím jsem ještě zpracoval výsledky turnaje Grand Prix CST Ďáblice, které mi přišly emailem.

 

V pondělí jsem vstal v sedm hodin a hned jsem šel nakoupit vody a něco k snídani. Posnídal jsem na pokoji a do času 9.30 hodin, kdy bylo zahájení kempu, jsem měl ještě čas prohlédnout z noteboaku, co je nového na internetu.

 

V hale nás přivítali trenéři Karel Karásek a Tamara Tomanová. Ti, kdo přijeli až v pondělí, dostali klíče od pokojů. Dozvěděli jsme se časy tréninků a jídla a rozešli jsme se připravit na první trénink. Protože dnem zahájení kempu začaly i tropická vedra, byl trénink náročný. Ten první byl zaměřený hlavně na rozehrání a získání úderové jistoty, takže převažovaly uzavřené kombinace.

 

Po obědě byl čas na odpočinek, který většina dříve narozených hráčů využila ke spánku. V této polední pauze usnul i můj noteboak a bohužel, během tohoto spánku Windows zakázaly WiFi, která už nešla zpátky povolit. Když jsem, zkoušel USB modem, který jsme měl s sebou pro případ nouze, zjistil jsem, že Windows také zlikvidovaly jeden port USB a druhý fungoval pouze omezeně. Fungovala na něm pouze myš, když byly zapojená přímo (ne přes USB HUB) a to ještě až po restartu. Takže, když jsem myš odpojil, abych zkusil do USB portu dát něco jiného, co ale stejně nefungovalo, po opětovném připojení myš nefungovala. Fungovat začala až po restaru. Takže jsem prakticky celou dovolenou mohl noteboak používat pouze pro přehrávání uložených Youtube videí. Pokud jsem si video stopnul a odešel na trénink, počítač během toho usnul a většinou se ještě zrestartoval. Když jsem počítač večer vypnul a zaklapl, ráno po otevření jsem jej zase našel zapnutý. Takže mi nezbyde, než ho v pondělí odnést na reklamaci.

 

Po večeři byl ještě večerní hodinový trénink, na němž měli mladí hráči fyzičku a potom s Tamarou Tomanovou kompenzační cvičení. My čtyři starší hráči jsme hráli, nejdříve jasme trénovali a potom jsme si dali čtyřhru.

 

V úterý kemp pokračoval druhým dnem. Po snídani byl čas na vytrávení a potom následoval dvouhodinový trénink. Vedra den ode dne přituhovaly. Naštěstí minulý týden bylo chladno, takže v hale bylo zatím snesitelně, než se stačila prohřát. Na dopoledním i odpoledním tréninku se už hrály náročnější kombinace.

 

Od pondělí s námi trénoval i jeden vozíčkář Ivo Melkus z Brna. Nebyl ale na večerních trénincích, protože bezbariérové ubytování sehnal poněkud dál od Hluku. Takže v úterý na večerním tréninku s námi nehrál ani čtyřhry. Na mě na čtyřhry zbyla malá Natálka ze Slovenska a tak jsme celkem dle očekávání skončili poslední devátí.

 

Ve středu vedra kulminovala. Odpoledne byl tedy volnější trénink a většina účastníků šla místo něj na koupaliště. Tam šel i Vít Červinka, s kterým se tu každoročně setkávme. Po hodině ale přišel na trénink, ale protože už byl lichý, tak byl na robotu. My v té době hráli soutěž družstev tři hráči proti třem. Ze začátku se hrálo na čtyři sety, pak když se vidělo, že by se to do konce tréninku nestihlo dohrát, tak už jenom na tři. Začínal jsem s třetím hráčem soupeře, což byl Martin Zvonek a porazil jsem ho 4:0. Oba zbylé zápasy jsem potom prohrál, ale naše družstvo stejně vyhrálo.

 

Ve čtvrtek ze mě už začala pomalu únava opadávat, tělo so začalo zvykat na tréninkovou zátěž. Ale pořád to bylo náročné díky vedrům, které už atakovaly teplotu 36 až 37 stupňů. Ráno jsem si musel po snídani dokoupit ještě jednu vodu. Jinak jsem naštěstí celý kemp do toto šíleného vedra ven nemusel. I když mi bylo v hale horko, když jsem vyšel ven, tak jsem zjistil, že tam je ještě mnohem hůř.

 

Ve čtvrtek večer bylo posezení u žeber a kolen. I když jsme odcházeli spát kolem 21. hodiny, pořád to bylo na tričko a kraťasy. Takže letos jsem poprvé vůbec nevyužil dlouhé kalhoty a ani mikynu, natož letní bundu.

 

V pátek nás čekal závěrečný turnaj. Na mě zde byli samí silní hráči, takže jsem nějaký super výsledek nečekal. Spíš šlo o to nebýt poslední, což se podařilo. Dokonce nakonec po rozlosování i dle předpokladu, i když druhá skupina byla velice zamotaná a mohlo být vše úplně jinak. Skupina se hrály na tři sety, co set to bod.

 

Skupina 1

Uvízl – Melkus 3:0, Glücková R. - Fuček 3:0, Melkus – Glücková 2:1, Špinar R. - Uvízl 2:1, Glücková R. - Špinar R. 1:2, Fuček – Melkus 1:2, Špinar R. - Fuček 3:0, Uvízl – Glücková R. 2:1, Fuček – Uvízl 0:3, Melkus – Špinar R. 0:3

 

Pořadí skupiny 1

1. Rosťa Špinar 10, 2. Uvízl 9, 3. Romana Glücková 6, 4. Ivo Melkus 4, 5. Míla Fuček 1

 

Ve skupině jsem hrál poměrně dobře, poprvé za celý kemp jsem si uhrál set na vozíčkáře Melkuse a zejména v posledním zápasu se Špinarem jsem byl překvapený, co vše jsem dokázal zahrát. Jenže on mi to stejně všechno vracel. Takže jsme měli několik pěkných výměn, které jsem ale nakonec kazil já. Navíc mě trochu znervozňovalo, že už to byl poslední zápas skupin a všichni ostatní už seděli na tribuně a koukali na nás.

 

Skupina 2

Horčica M. - Špinar V. 3:0, Červinka – Zvonek 2:1, Špinar V. - Červinka 2:1, Glücková L. - Horčica M. 2:1, Červinka – Glücková L. 0:3, Zvonek – Špinar V. 2:1, Glücková L. - Zvonek 3:0, Horčica M. - Červinka 3:0, Zvonek – Horčica M. 0:3, Špinar V. - Glücková L. 0:3

 

Pořadí skupiny 2

1. Lenka Glücková 11, 2. Michal Hrčica 10, 3. Vincent Špinar 3, 4. Vít Červinka 3, 5. Martin Zvonek 3

 

Hráči, kteří měli po třech bodech, hráli ještě dvoukolově každý s každým na jeden míček.

 

Skupina 3

Horčica R. - Pekárková 3:0, Kolář – Uvízlová 3:0, Horčica R. - Kolář 1:2, Uvízlová – Pekárková 3:0, Horčica R. - Uvízlová 3:0, Kolář – Pekárková 3:0

 

Pořadí skupiny 3

1. Jakub Kolář 8, 2. Rosťa Horčica 7, 3. Uvízlová 3, 4. Pekárková 0

 

Skupina 4

Ryšavý – Ďurajka 3:0, Glück – Rak 2:1, Ryšavý – Glück 3:0, Rak – Ďurajka 3:0, Ryšavý – Rak 3:0, Glück – Ďurajka 3:0

 

Pořadí skupiny 4

1. Ryšavý 9, 2. Glück 5, 3. Rak 4, 4. Ďurajka 0

 

Čtvrtfinále

Ryšavý – Horčica R. ?:3, Horčica M. - Špinar R. ?:3, Kolář – Glück 3:?, Uvízl – Glücková L- ?:3

 

Semifinále

Horčica R. - Špinar R. ?:3, Kolář – Glücková L. ?:3

 

Finále

Špinar R. - Glücková L. 2:3

 

O 3. místo

Horčica R. - Kolář 2:3

 

O 5. až 8. místo

Uvízl – Rašavý 3:?, Horčica M. - Glück 3:?

 

O 5. místo

Uvízl – Horčica M. 3:?

 

O 7. místo

Ryšavý – Glück ?:3

 

O 9. až 16. místo

Rak – Červinka 3:?, Melkus – Uvízlová 3:?, Špinar V. - Pekárková 3:?, Ďurajka – Glücková R. ?:3

 

O 9. až 12. místo

Rak – Melkus 3:?, Špinar V. - Glücková R. ?:3

 

O 9. místo

Rak – Glücková L. ?:3

 

O 13. až 16. místo

Ďurajka – Červinka 3:?, Uvízlová – Pekárková 3:?

 

O 13. místo

Ďurajka – Uvízková 3:?

 

O 15. místo

Pekárková – Červinka ?:3

 

O 17. místo

Fuček – Zvonek 4:0

 

Zápas o předposlední místo se hrál na čtyři vítězné sety. Podle losu jsem počítal, že ve skupině nemám šanci, protože jsem v tréninku se všemi výrazně prohrával rozdílem nejméně jedné třídy. Ve druhé skupině se to ale zamotalo a nejhorší variantou by pro mě bylo, kdyby tam poslední byl Vít Červinka, s kterým jsem prohrával. Zatím co Martina Zvonka jsem v tréninku porazil 4:0 a Vincenta Špinara jsem porazil poměrně výrazně v Žumpě.

 

S Martinem jsem vyhrál s mírnou převahou první set. V druhém setu jsem ale poměrně dost prohrával a už to vypadalo, že to bude 1:1. Nakonec jsem ale odvrátil dva setboly, set jsem vyrovnal a vyhrál 13:11. V třetím i čtvrtém setu jsme měl také potom už převahu a zápas jsem dotáhl do vítězného konce.

 

Následoval oběd, potom sprcha a dokončení balení (to co šlo jsem měl zabalené už před turnajem). Vyrazil jsem na autobus, kterým jsem dojel do Uherského Hradiště. Tady jsem, ale naštěstí včas zjistil, že přímý autobnus na Prahu, kterým jsem plánoval jet, je vyprodán. Tak jsem došel na vlakové nádraží, kde jsem hodinu čekal na vlak. Kvůli výluce nás nejdříve vezl autobus, z nějž jsme potom přestoupili na rychlík. Ten dojel do Prahy s běžným čtvrthodinovým zpožděním.

 

Tentokrát jsem fotil méně a to pouze na posezení u žeber a kolen a potom na závěrečném turnaji. Až budu mít fotky zpracovány, dám oa ně odkaz sem na konec tohoto článku.

Fotky najdete na http://www.ealbum.cz/fotky.php?id=549&strana=1.

 


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024