Na úvodní stránku




Moje extraligová premiéra

Míla

2016-08-27

Deníček

Přečteno: 2944


Dnes jsem měl extraligovou premiéru. Samozřejmě ne jako hráč, ale jako rozhodčí :)))


Dnes jsem sice musel oželet utkání KT Praha s TTC Elizza Praha, ale měl jsem to vynahrazeno tím, že jsem byl prvně nominován na extraligu stolního tenisu jako asistent rozhodčího. Samozřejmě jsem měl trochu trému. Bylo to poprvé, co jsem u stolu "pískal" hráčům kategorie dospělých. Před prázdninami jsem se ale dost dobře "rozpískal" na mistrovství republiky starších a mladších žáků, následně potom na Velké ceně Prahy a ještě i na Světových sportovních hrách handicapované mládeže. To bylo sice před prázdninami, takže jsem z toho trochu vyšel, ale jak se ukázalon po dvou zápasech se mi návyky zase obnovily.

 

V prvním zápasu hrál Stanislav Kučera s Vlastimilem Bubnem. Začínal jsem po dohodě s Lukášem Kotlorzem, který byl jako vrchní rozhodčí, na tomto úvodním zápasu jako asistent, abych měl čas se rozkoukat. Role asistenta mi myslím šla dobře. Kučera vyhrál 3:0(8,10,7) a následoval čas, kdy šel já na židli rozhodčího u stolu. Hrál Petr Kaucký s Tomášem Hortem. Začátek setu byl z mé strany trochu křečovitý, ale Lukáš Kotlorz mi pomohl a na jeden omyl mě hned upozornil, takže jsem se hned opravil a pak už to celkem šlo. Petr Kaucký vyhrál poměrně rychle 3:0(11,3,9).

 

K třetímu zápasu nastoupil Jakub Němeček proti Martinu Pavlicovi. To už jsem byl zase v jednodušší roli asistenta rozhodčího. To byl nejdelší zápas, kdy vyhrál Pavlica 3:1(2,-4,8,4) a celkově to bylo 2:1 pro Kotlářku.

 

V roli rozhodčího u stolu jsem počítal zápas Petr Kaucký - Vlastimil Buben 3:0(5,6,5). Tady už byly rozhodcovské reflexy zpátky a tréma už byla pryč. Bylo to 3:1 pro Kotlářku a hrál na vítězství Kotlářky Stanislav Kučera s Martinem Pavlicou. Kučera měl docela navrch, řekl bych, že Pavlica si s hrou proti jeho trávě moc jistý nebyl. Jako asistent jsem sice měřil stopkami čas setů, ale ani jeden nepřekročil pět minut, takže limit ani zdaleka nehrozil. Nakonec Kučera - Pavlica 3:0(6,8,8). Kotlářka vyhrála nad TJ Sokol Pražské Předměstí HK 2 IMEDIA 4:1. Zhruba za dvě hodiny bylo hotovo.

 

Čekala mě cesta domů, naštěstí většinu jsem jí absolvoval metrem, kde jsem tolik dnešní tropické teploty nepociťoval.

 

Zítra vyrážím ráno na KT Praha s SKST Denco Happel Liberec. Tentokrát jako divák pěkně v tričku a kraťasech (ne jako dneska v obleku).


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024