Na úvodní stránku




Druhý týden na akademii stolního tenisu v Liberci

Míla

2023-08-12

Deníček

Přečteno: 901


I letos jsem na AST v Liberci pokračoval druhým týdnem, tedy 3. turnusem.


Po kontrolním turnaji a obědě z 2. turnusu, jsem relaxoval na pokoji. Potom jsem se vypravil na večeři, kde jsem si v restauraci dal smažený sýr. Po něm jsem si tradičně zašel na zmrzlinový pohár. Před tím jsem si ještě nakoupil pití a věci na sanídani. Těžko jsem odhadoval počet vod, protože v současném chladném počasí jsem pil tak třetinu až čtvrtinu oproti normálu, když je teplo a při tréninku se potím.

 

Celý víkend propršel. Takže na oběd jsem vyrážel v dešti. Restaurace Balada, kde jsem vždycky v neděli obědval, byla zavřená. Tak jsem šel nakonec do picerie. Po obědě následoval další zmrzlinový pohár a cesta zpět. Protože stále pršelo a schody od zastávky tramvaje jsou mimo provoz, obcházel jsem cestu po silnici. Po trávě vedle by se normálně dalo projít, ale po nepřetržitém několikadenním dešti, byla hodně uklouzaná.

 

Následovalo zahájení 3. turnusu. Tentokrát jsem byl v tréninkové skupině C u trenérů Jardy Schwana a Martina Pařízka. Trénovali jsme od 13.30 do 13.15 hodin a odpoledne od 17.5 do 20.00 hodin. Spolu se mnou byl v této skupině Igor Juvčenko, který zde byl i minulý týden. Byli zde i Jiří a Petr Zelení, kteří byli na vedlejším pokoji. Se mnou na pokoji byl Lukáš Schauer, který trénoval ve skupině B. Ve skupině C byl i David Tomasch, s kterým jsem byl před asi třemi lety na pokoji. Ze známých tu byl i Rudolf Fošum, který vyhrál před dvěmi roky kontrolnín turnaj a před dvěmi lety byl se mnou na pokoji.

 

Ze známých tradičně nechyběli Mrázkovi a rodina Kobrleova, ale i Václav Šebek se svým vnukem Davidem Chládkem.

 

Program byl stejný jako v předchozím týdnu. V trénincích jsme postupovali rychleji, než minulý týden. Ve skupině A bylo v tomto turnusu hodně dětí.

 

V pondělí byl rozbor videí, které komentoval Jaroslav Hýbner. Byl tu video Hanky Kodetové, ale tentokrát ze soutěže družstev, kde prohrála. Další video bylo ze zápasu Tomáše Treglera s Tomášem Konečným a závěrečné sety ze zápasu Treglera s Vráblíkem. Obojí ze superfinále extraligy mužů.

 

Několik fotek z tohoto týdne najdete na mém instagramu na https://www.instagram.com/miloslavfucek/.

 

V úterý byl Kachna Cup, ve středu stejkování, kde jsme poseděli a dali řeč s Rudou. Protože bylo zima, seděli jsme v jídelně.

 

Ve čtvrtek hráli exhibici Jakub Borůvka a Petr Macela. Borůvka vyhrál 3:2. V utkání trenérů proti výběru AST v pátek vyhráli trenéři 10:0. Ale moc nechybělo, aby jeden bod udělal David Chládek, který prohrál 2:3 s Annou Stránskou, ale v pátém setu vedl 9:8.

 

V sobotu byl závěrečný turnaj. Byl jsem ve skupině D, kde jsem porazil 2:0 Láďu Nadrchala. V tomto zápsu mi pomáhala jeho kocovina, protože den před tím dlouho seděl u pití. Potom jsem jednoznačně podlehl Rudovi Fošumovi 0:2 a nakonec v boji po postup jsem porazil 2:0 Víťu Krpatu. Oba dva nepostupuvší hráči, které jsem porazil, se potom potkali znova ve finále útěchy.

 

V prvním kole jsem potom podlehl Lukášovi Schauerovi 0:3 a skončil jsem na 9. až 16. místě. Na Lukáše jsem v třetím setu uhrál 8 bodů, což je s ohledem na to, že má ELO o cca 350 větší než já, úspěch. Nadrchal, kterého jsem porazil ve skuipině má ELO vyšší o cca 200.

 

Jak probíhala hlavní soutěž turnaje?

 

Osmifinále

Mrázek st. - Fof 3:0, Chládek - Volf 3:0, Kebrle Josef - Šebek 2:3, Vostruha - Fošum 0:3, Kebrle Jindřich - Bureš 3:2, Varholík - Mrázek ml. 0:3, Schauer - Fuček 3:0, Karcol - Klepáčová 0:3

 

Čtvrtfinále

Mrázek st. - Chládek 3:2, Šebek - Fošum 0:3, Kebrle Jindřich - Mrázek ml. 1:3, Schauer - Klepáčová 3:2

 

Semifinále

Mrázek st. - Fošum 2:3, Mrázek ml. - Schauer 2:3

 

Finále

Mrázek st. - Schauer 3:0

 

Náskledoval oběd, dobalení věcí, rozloučení s ostatními a cesta domů. Autobusem jsem dojel na Šladovo náměstí, kde jsem si chtěl dát v cukrárně zmrzlinový pohár. Cukrárna měla ale zavřeno, tak jsem si dal v sousedním zmrzlinářství aspoň tři kopečky zmrzliny do mističky . Ty jsem snědl a dojel jsem autobusem na Fügnerovu. Tady jsem ještě asi hodinu čekal na autobus, na který jsem měl koupený lístek a kterým jsem dojel do Prahy.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je sobota
27.07.2024