Na úvodní stránku




Na Akademii stolního tenisu v Liberci

Míla

2020-08-02

Deníček

Přečteno: 2870


Včera skončila závěrečným kontrolním tunajem Akademie stolního tenisu v Liberci 2020/2. Díky vysoké úrovni tohoto tréninkového kempu, bylo zcela zaplněno.


Na akademii jsem dojel z Prahy autobusem Regiojet. Na místě jsem byl kolem 16. hodiny, takže jsem se v klidu ubytoval. Od 18 hodin bylo zahájení, na kterém nás Jakub Borůvka seznámil s programem akademie a dalšími organizačními věcmi. Následovala večeře, která je letos kvůli hygienickým opatření pouze v balíčku a kdo chtěl mohl jít hrát do haly, tektokrát ještě bez trenérů.

 

V pondělí se už začalo naostro. Po snídani jsem si dojel do města nakoupit. V Bille na Šaldově náměstí jsem si koupil rovnou celý balík jeden a půl litrových Mattonek.

 

Na prvním tréninku byly v úvodní půlhonice organizační a teoretické záležitosti, potom následovala rozcvička a volnější trénink. Po obědě bal čas na relaxaci a nabrání nových sil na odpolední trénink, který už byl náročnější. Byl jsem ve skupině C, kterou trénovali Lukáš Borůvka a Martin Pařízek. Tréninky jsme měli vždy od 12 hodin a odpolední od 18 hodin. Večer byl v jídelně rozbor videa několika zápasů.

 

V úterý se pokračovalo tréninky a večer byl Kachna Cup. To bylo utkání dvou týmů, které trenéři sestavili napříč tréninkovými skupinami.

 

Ve středu byly samozřejmě oba tréninky a po nich stejkování, což bylo příjemné posezení. Někteří účastníci šli spát dříve, jiní to táhli ještě docela dlouho. Do kolika hodin nevím, protože já už v té době spal, abych měl dost sil na čtvrteční tréninky. Ve čtvrtek byla mezi tréninky i trenérská hodinka, kterou vedl Jarda Schvan. Byli jsme tam sice jenom dva, ale smůla těch, kdo nebyli. Bylo to super. Večer potom byla exhibice, v které proti sobě hráli Michal Blinka (trénoval skupinu A společně s Olesiou Stachovou) proti Lukášovi Borůvkovi. Oba hráči předváděli skvělé výkony a nakonec vyhrál Blinka 4:3.

 

V pátek se akademie chýlila ke konci. Trenéři nám předali poslední zkušenosti a pilovali jsme formu na závěrečný turnaj. Začínala se oběvovat úderová jistota, takže v delší Žumpě se mi docela dařilo a na stole Župma jsem byl pouze v 1. kole, kdy jsem tam začínal.

 

V některém z předchozích tréninků došlo i na čtyřhry, které jsme hráli formou Žumpy. Hrál jsem s Michalem Kurkou (dvojece byly vylosovány) a skončili jsme na pěkném 2. místě, když jsme na závěr prohráli na královském stole s dvojicích, která ale byla hodně silná a prakticky neporazitelná.

 

V pátek po trénicích proběhlo tradiční utkání trenéři – výběr akademie, které vyhráli treníři 10:0. Potom následovalo oficiální ukončení akademie, tedy předání cen za soutěže. Byly zde i nestolnětenisové soutěže – ruské kuželky a petanque. Vyhlašovaly se ale i výsledky soutěží Ayronmann a Baby Ayronmann. Blahopřálo se i k dvojím narozeninám, byl vyhlášen nejmladší a nejstarší účastník, mezi nimiž byl úctyhodný věkový rozdíl (určitě dvě generace, ne-li více).

 

Po oficiálním uknčení byla volná zábava. Nevím, kdy odcházeli poslední účastníci, já odcházel krátce před půlnocí, abych se dostatečně vyspal na závěrečný kontrolní turnaj, který bal v sobotu od devíti hodin.

 

V hlavní kategorii dospělých se zúčastnilo 31 hráčů, v kategorii dětí a začátečníků bylo myslím osm hráčů.

 

Skupina A

Brom – Rufer 2:3, Lála – Řídký 1:3, Rufer – Řídký 1:3, Brom – Lála 3:1, Lála – Rufer 2:3, Řídký – Brom 3:2

 

Pořadí skupiny A

1. Miloslav Řídký, 2. David Rufer, 3. Luděk Brom, 4. Marek Lála

 

Skupina B

Ševčík – Plachý 3:1, Lokša – Kosová 2:3, Plachý – Kosová 2:3, Ševčík – Lokša 3:2, Lokša – Plachý 3:2, Kosová – Ševčík 1:3

 

Pořadí skupiny B

1. Miroslav Ševčík, 2. Magdaléna Kosová, 3. Petr Lokša, 4. Pavel Plachý

 

Skupina C

Kořínek – Bína 3:0, Matyáš R. - Vobr 3:0, Bína – Vobr 0:3, Kořínek – Matyáš R. 3:1, Matyáš R. - Bína 3:0, Vobr – Kořínek 0:3

 

Pořadí skupiny C

1. Miroslav Kořínek, 2. Radek Matyáš, 3. Václav Vobr, 4. Zdeněk Bína

 

Skupina D

Kristek – Matyáš J. 3:2, Mandák L. - Rohová 2:3, Matyáš J. - Rohová 0:3, Kristek – Mandák L. 3:1, Mandák L. - Matyáš J. 3:0, Rohová – Kristek 3:2

 

Pořadí skupiny D

1. Michaela Rohová, 2. Ondřej Kristek, 3. Lukáš Mandák, 4. Jakub Matyáš

 

Skupina E

März – Roh M. 1:3, Dudla – März 3:1, Roh M. - Dudla 3:2

 

Pořadí skupiny E

1. Marek Roh, 2. Ladisav Dudla, 3. Ondřej März

 

Skupina F

Kalhous – Mudra J. 3:0, Kahan – Roll D. 3:1, Mudra J. - Roll D. 3:1, Kalhous – Kahan 3:0, Kahan – Mudra J. 3:1, Roll D. - Kalhous 0:3

 

Pořadí skupiny F

1. Vlastimil Kalhous, 2. Ondřej Kahan, 3. Jakub Mudra, 4. David Roll

 

Skupina G

Šimanovský – Mudra V. 3:0, Bečvář – Roll M. 3:0, Mudra V. - Roll M. 0:3, Šimanovský – Bečvář 3:1, Bečvář – Mudra V. 3:0, Roll M. - Šimanovský 0:3

 

Pořadí skupiny G

1. Marek Šimanovský, 2. Václav Bečvář, 3. Marek Roll, 4. Vadim Mudra

 

Skupina H

Křížek – Jelínek 3:1, Novotný – Fuček 0:3, Jelínek – Fuček 0:3, Křížek – Novotný 0:3, Novotný – Jelínek 3:0, Fuček – Křížek 3:0

 

Pořadí skupiny H

1. Miloslav Fuček, 2. Luboš Novotný, 3. Pavel Křížek, 4. Ladislav Jelínek

 

Hlavní soutěž

 

Osmifinále

Řídký – Kosová ?:3, Bečvář – Fuček 3:0, Kalhous – Dudla 3:?, Kristek – Kořínek ?:3, Rohová – Matyáš R. 3:?, Kahan – Roh M. 3:?, Šimanovský – Novotný 3:0, Rufer – Ševčík ?:3

 

Čtvrtfinále

Kosová – Bečvář ?:3, Kalhous – Kořínek 3:?, Rohová – Kahan 3:?, Šimanovský – Ševčík 3:?

 

Semifinále

Bečvář – Kalhous ?:3, Rohová – Šimanovský ?:3

 

Finále

Kalhous – Šimanovský 3:2

 

Útěcha

 

O 17. až 31. místo

Brom – Plachý 3:?, Mudra V. - Křížek 3:?, Mudra J. - bay, Matyáš J. – Vobr ?:3, Mandák L. - Bína 3:?, Roll. D – März ?:3, Roll M. - Jelínek ?:3, Lála – Lokša 3:?

 

O 17. až 24. místo

Brom – Mudra V. 3:?, Mudra J. - Vobr ?:3, Mandák L. - März 3:?, Jelínek – Lála ?:3

 

O 17. až 20. místo

Brom – Vobr 3:?, Mandák L. - Lála 3:?

 

O 17. místo – finále Útěchy

Brom – Mandák L. ?:3

 

Konečné pořadí turnaje

1. Vlastimil Kalhous, 2. Marek Šimanovský, 3. Václav Bečvář a Michaela Rohová, 5. až 8. Magdaléna Kosová, Miroslav Kořínek a Ondřej Kahan, 9. až 16. Miloslav Řídký, Miloslav Fuček, Ladislav Dudla, Ondřej Kristek, Radek Matyáš, Marek Roh, Luboš Novotný a David Rufer, 17. Lukáš Mandák, 18. Luděk Brom, 19. až 20. Václav Vobr a Marek Lála, 21. až. 24. Vadim Mudra, Jakub Mudra, Ondřej März a Ladislav Jelínek, 25. a6. 31. Pavel Plachý, Plavel Křížek, Jakub Matyáš, Zdeněk Bína, David Roll, Marek Roll a Petr Lokša

 

Turnaj měl hodně dobrou úroveň a bylo poměrně dost vyrovnaný. Na hráčích bylo vidět zlepšení, takže týdenný akademie všem herně prospěla. Mě osobně se nejvíce líbily výkony Marka Šimanovského, Lukáše Mandáka (oba z Horažďovic) ale i Ondry Märze a Ondry Kahana. Pěkně hrála i Míša Rohová. Hodně zajmavé bylo finále, kde nakonec zvítězila zkušenost, protože zde byl rozdíl dvou generací.

 

Akademie skončila obědem, po němž jsem vyrazil do města do cukrárny na zmrzlinový pohár, potom na nákup a nakonec jsem k tomu přidal ještě procházku po Liberci, kterou jsem zakončil v zoo. Následovala večeře a návrat do areálu kempu. Zůstávám zde na další týden, který začne dnes v 18 hodin zahájením.

 

Akademii vám mohu vřele doporučit. Ta letošní je zcela zaplněná, ale příští rok je na účast větší šance, protože proběhne ještě jeden turnus navíc v Havlíčkově Brodu. Stačí sledovat stránky akademie https://akademie.stoten.cz/cs/vseobecne-informace a včas se přihlásit :)

 

Fotky z tohoto týdne akademie, který jsme mzakončil návštěvou zoo najdete na http://www.ealbum.cz/fotky.php?id=495&strana=1.


Sdílet na Facebooku



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024