Na úvodní stránku




Opět po měsíci

Minule jsem končil popisem veder, teď už skoro pomalu mrzne. Potom jsem ještě vložil pozvánku na zahajovací turnaj Velké ceny Centra stolního tenisu Ďáblice, na který dorazilo 40 dětí. Za dva týdny máme druhý turnaj, kolik dětí dorazí? Stejně, více nebo méně? Musíme být připraveni na všechno. Jde o víkend, kdy je ve čtvrtek svátek, takže část lidí si bude dělat prodloužený víkend. V každém případě budeme připraveni na situaci, kdy by bylo dětí více a na řízení turnaje budou dva lidé - vrchní rozhodčí a jeho zástupce a třetí pomocník se bude starat o prodej občerstvení, který jsem při zmíněném turnaji při 40 hráčích moc nestíhal. A to jsme ještě měli funkční recepci, která dnes už není.

 

Uplynulý měsíc, či spíše šest týdnů, byly hektické. Ale nechci je nějak detaelně popisovat. O víkendu 15. a 16. 10. jsem soudcoval 3. ligu na Kotlářce, o týden později jsem byli s dvěma týmy mladšího žactva na pražských přeborech družstev. A tým bude hrát v lednu 2. třídu, B tým 3. třídu. Cíl byl splněn, i když někteří hráči mají herní rezervy. Ty ale vyplývají s rezerv v tréninku, chtělí-li být lepší, musí poctivěji trénovat.

 

Dále jsem stihl úspěšně napsat test ze všeobecné části na trenérskou licenci B. To bylo v úterý 18. 10. 2016, výsledek jsem se dozvěděl ve středu dopoledne.

 

V sobotu 29. 10. jsme pořádali další závody RC modelů aut na vysílačku pro děti a po nich jsem soudcoval 2. ligu, která byla přesunuta z původní Kotlářky na Julisku. Na Julisce je opravdu hrozná akustika, určitě ještě horší než u nás v Ďáblicích. Pokud něco hráči u stolu povídají a nejsou-li otočeni zrovna ke mě, tak jim není rozumět.

 

Rozjel se pražský přebor družstev. V 7. třídě A nás je místo dvanácti pouze osm, takže je málo utkání. I s oběmi předehrávkami s G týmem, máme zatím čtyři vítězství ze čtyř utkání. V 1. kole jsme měli volno, v druhém jsme hráli s G týmem, který jsme ve třech porazili 10:5. Důležité bylo moje vítězství na Sašou Wichsem 3:0(6,8,10) a vítězství Martina Haby nad Petrem Váňou 3:1(-4,12,6,8). Potom už se vše vyvíjelo podle papírovoých předpokladů, kde by jakákoli změna byla hodně velkým překvapením. Já splnil svoji povinnost a porazil jsem Patrika Svobodu, kterého trénuji, 3:0(6,5,5)a dle očekávání jsem prohrál s Adamem Petrem 0:3(-7,-8,-9), kterého také trénuji.

 

Ve 4. kole jsme porazili SK Horní Měcholupy C 10:3. Zde jsem vyhrál s Chutným a prohrál s oběma Kácly. K tomu jsme ještě s Martinem Habou prohráli čtyřhru, když jsme hráli proti silnějšímu páru.

 

V 5. kole jsme v pátek porazili TJ Střížkov F těsně 10:8, když jsme před tím již prohrávali 5:8. Můj tip byl, že buď my nebo oni vyhrají 10:8 a nebo to bude remíza. To vyšlo a nastala z toho pro nás nejlepší varianta. Na bodech jsme se podíleli docela rovnoměrně - Mirek Filip 3, Martin Haba 3, Karel Brýna 2 a já také 2. Bojoval jsem v posledním zápasu na vítězství, když už jsme měli jistou minimálně remízu a porazil jsem Tomáše Runštuka 3:2(-9,9,6,-9,7).

 

K dobré hře mi myslím pomohl i pondělní hodinový trénink s Davidem Štěpánkem. Zítra jej zkusím absolvovat znova, protože ve čtvrtek hrajeme další důležité utkání se Spartou, která letos staví do 7. třídy vždy dva až tři hráče z třídy šesté.

 

V sobotu jsem byl s našimi čtyřmi žáky na Grand Prix v Modřanech. Byla to po více jak roční přestávce, pro naše nové žáky, premiéra. Vždyť v původním oddílu mládeže z hráčů, kteří trénovali v Karlíně, zbyl pouze jediný Adam Petr. Všichni čtyři naši žáci skončili v soutěži útěchy. Nejdál se dostal Adam B., který sice ve skupině všechno prohrál (měl ji poněkud těžší), potom prošel jedním kolem kontumačně, dvakrát vyhrál a v boji o postup do semifinále útěchy prohrál. Bohužel herně na tom nebyl nejlépe a dopouštěl se chyb, které lze odstranit tréninkem, v kterém je ale třeba, aby přidal. Příští sez=onu už bude starším žákem a tam mu tato výkonnost stačit nebude.

 

Patrik S. vyhrál ve skupině jeden zápas a dále vyhrál v 1. kole útěchy a následně prohrál s těžkým soupeřem Adamem Gräfem za Slavoje Praha. Proti němu ale podal vynikající výkon, i když v čtvrtém setu poněkud odpadl. Patrik podlehl 1:3(-5,8,-9,-4). Hrál ale zatím nejlepší zápas, jaký jsem ho kdy viděl hrát. Aktivně útočil těsně u stolu a drajvama dokázal zkušenějšího soupeře přehrát rychlými a dobře umístěnými míči. Celkově skončil na 33. až 48. místě.

 

Matěj vypadl hned v prvním kole útěchy s Barthem poměrně hladce 0:3. Hru jsme proti němu našli až v třetím setu, který skončil 10:12. Pro Šimona byl tento turnaj příliš silný, bohužel neuhrál ani set.

 

Příští víkend budu soudcovat extraligu jako asistent Standy Hanka. Obě utkáním jsou ve Vršovicích - KT Praha proti oběma Hradcům Králové.



Přidání komentáře k článku Opět po měsíci



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2002-15
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024